Kwitnąco w warzywnym ogródku:)
Do tej pory pokazywałam zdjęcia z ogródka kwiatowego, a warzywny leżał odłogiem;)
Teraz gdy jest w pełni rozkwitu można by go pomylić z tym pierwszym. W tym roku postawiłam na ciekawostki i tak oprócz tradycyjnych warzyw posadziłam takie, które goszczą u mnie po raz pierwszy. Cukinię kolorów wszelakich: jasno zieloną, ciemno zieloną i żółciuteńką taką jak jej wspaniałe kwiaty.
Słyszałam, że kwiaty cukinii są bardzo smaczne ale nie mam pojęcia jak się je przyrządza.
Może wiecie?
I skromne kwiaty kuzyna - ogórka;)
Bardzo lubię surówki z kapusty pekińskiej i gdy tylko wpadła mi do ręki jej rozsada to pomyślałam sobie - co ci szkoda spróbować? uda się to dobrze, a jak nie, to trudno. W tym momencie jestem zdumiona bo kapusta oprócz tego, że ma się dobrze to osiąga coraz większe i większe rozmiary.
A że post miał być o kwitnącym warzywniaku to dorzucam zwyczajną fasolkę szparagową i koperek - jeszcze nieco "nieśmiały"
i kalarepkę bo choć nie kwitnie to ma piękny fioletowy kolor
i kolorowe liście buraka...
Tak więc nie tylko ogródek kwiatowy ma się czym pochwalić:)))
Pozdrawiam Was cieplutko:)
Oooo piekny warzywny ogrodek :) a do tego można go jeść ;)
OdpowiedzUsuńFasolka szparagowa - to je to! A taka pierwsza, bez łyka najlepsza :)
OdpowiedzUsuńWspanialy pomysl na sesje fotograficzna! Ilez jest piekna w takich soczystych warzywkach!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Pięknie:) Wspaniałe fotografie:)Ciepło Cię pozdrawiam i dziękuję za wszystkie miłe słowa w komentarzach, to taki Anielski balsam dla duszy:)
OdpowiedzUsuńBuziaki posyłam i uściski pełne słońca!
Rośnie aż miło :) Gratulacje.
OdpowiedzUsuńKwiaty cukinii faktycznie nadziewa się. Tu podaję sznureczek do pyszniastego przepisu: http://mamabartka.blogspot.com/2011/06/nadziewane-kwiaty-cukinii.html
Znam też przepis na smażone kwiaty cukinii- zanurzamy je w cieście naleśnikowymi wrzucamy na głęboki tłuszcz, aż będą złote :)
OdpowiedzUsuń